Activum Lease Update Lente 2020

Datum: 11 juni 2020
Activum Lease Update Lente 2020

Activum gaat Groen!



Onlangs is de nieuwe website van Activum Groen Lease live gegaan.

Activum Groen Lease is dé online financieringsoplossing voor verduurzaming van bv. kantoren, hallen, bedrijfspanden en zorg- en onderwijsinstellingen. Kortom, interessant voor iedere onderneming die investeert in zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting of in energie-opslag (batterijen/accu's).

In een simpel en transparant aanvraagproces kunnen deze objecten 100% gefinancierd worden met een financiële lease, tot wel 10 jaar.

Neem een kijkje op de website, of neem direct contact op met collega Bas Quick.

Liquiditeit:
Zuurstof voor uw onderneming

Heeft u eerder met eigen middelen geïnvesteerd in agrarische equipment, metaalbewerkingsmachines of transportmiddelen? En zou u deze investeringen willen herfinancieren om liquiditeit vrij te maken?

Sale & lease back is voor u wellicht een mooie manier om de geïnvesteerde gelden weer vrij te maken.

Herfinancieringsmogelijkheden bieden wij vanaf € 100.000 voor metaalbewerking en vanaf € 25.000 voor transportmiddelen en agrarische equipment.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Sponsoring:
omdat het nodig is

Zonder sponsoring draait het sportieve verenigingsleven niet. En in beweging blijven is van belang voor iedereen. Activum draagt graag haar steentje bij en richt zich daarbij vooral op de jeugd.

Activum sponsort 2 teams van Rugby Club Groningen, 1 team van Taba Amsterdam, en een jongedamesteam van Schaerweijde (MC2 zaalkampioen 2020!)
 

Investeringsaftrek, ook iets voor u?



U kunt als ondernemer financieel voordeel behalen met een aantal fiscale faciliteiten. Er zijn 3 soorten investeringsaftrek, en er is de VAMIL-regeling. Iedere ondernemer in Nederland die belastingplichtig is voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting, kan deze regelingen gebruiken.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
U komt in aanmerking voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek als u hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Het bedrag dat u van de winst mag aftrekken, is afhankelijk van het totaalbedrag dat u hebt geïnvesteerd. De exacte bedragen vindt u hier.

Milieu-investeringsaftrek en VAMIL
U komt in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek als u hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Financiën hebben erkend als milieu-investeringen. Bepaalde milieuvriendelijke investeringen komen bovendien nog in aanmerking voor de VAMIL-regeling (willekeurige afschrijving). Meer informatie alhier.

Energie-investeringsaftrek
U kunt hiervoor kiezen als u hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die de overheid heeft erkend als energie-investeringen. Kiest u voor energie-investeringsaftrek, dan kunt u geen milieu-investeringsaftrek krijgen voor diezelfde bedrijfsmiddelen. Hier vindt u de criteria en percentages.
 

Lease Deal:
Gezaagde Vis zei u?

Globe Seafood uit Urk is sinds 2006 actief met het zagen, verpakken en gekoeld opslaan van vis.
Zagen van vis? Jazeker! Die vissticks zien er in de zee namelijk nog heel anders uit.

Voor de groei is geïnvesteerd in een Double Cut bandzaagmachine van Mainali. De machine werd aangeschaft bij IB Solutions, een internationale leverancier van vis- en vleesverwerkende machines

Lease Expert:
Welkom Bert Visscher!

Vanaf 1 juni is Bert Visscher aan boord bij team Activum. Vanuit Leek bedient Bert leveranciers en eindgebruikers van equipment met de diverse leaseoplossingen.

Bert is werkzaam geweest als financieringsadviseur bij Rabobank en de Lage Landen, en laatstelijk bij LFH. Bert zijn kracht ligt in het vasthoudend zoeken van de juiste leaseoplossing voor de klant. Als geboren Noorderling kent hij veel ondernemers in de regio Groningen, Drenthe, Friesland en Gelderland.

Mocht u op zoek zijn naar praktisch en doelgericht advies op equipment lease-gebied dan is Bert u graag van dienst.

 

 

UBO-register in de loop van 2020 van start

In het UBO-register komen de gegevens van de uiteindelijk belanghebbenden (‘ultimate beneficial owners’ ofwel UBO’s) van o.a. BV’s. Dit zijn altijd natuurlijke personen, bijvoorbeeld grootaandeelhouders van familiebedrijven.

Een UBO is een natuurlijke persoon die meer dan 25% van de aandelen, stemrechten of het eigendomsbelang in een BV houdt. Dit percentage geldt zowel voor directe als voor indirecte belangen. Dus ook als iemand via een Stichting Administratiekantoor (STAK) boven deze grens uitkomt.

Het UBO-register is een uitvloeisel van de Europese anti-witwasrichtlijn. In het register komen gegevens van bijvoorbeeld grootaandeelhouders en bestuurders die uiteindelijk aan de touwtjes trekken. Het idee van het register is dat lieden die zich met obscure zaakjes bezighouden zich niet meer kunnen verschuilen achter bijvoorbeeld een wirwar aan bv’s.  De Tweede Kamer heeft begin december ingestemd met het wetsvoorstel dat het UBO-register invoert. De Eerste kamer moet nog stemmen.

Deel dit bericht: