Vendor Lease

koffiemachines vendor lease

Wat is Vendor Lease en hoe kan het uw klanten helpen?

Wellicht vraagt u zichzelf af wat Vendor Lease precies is en hoe u Vendor Lease in uw onderneming kunt inzetten om klanten te helpen en uw sales te vergroten. 

Activum Finance biedt leveranciers en producenten van bedrijfsmiddelen de mogelijkheid hun verkooppropositie te verbeteren door toevoeging van onze Vendor Lease service. Met Vendor Lease biedt u uw (potentiële) zakelijke klant naast uw product tevens een leaseoplossing. Door de lease-financiering van het bedrijfsmiddel als optie toe te voegen onderscheidt u zich van de concurrentie en vergroot u de kans dat uw klant kiest voor investering in uw producten.

Investeringen (reeds vanaf enkele duizenden euro's) kunnen voor looptijden van doorgaans 24 tot wel 72 maanden door uw afnemers geleased worden. Uzelf ontvangt de betaling direct bij levering. U loopt bij deze financieringsoplossing dan ook geen debiteurenrisico meer. Wij hebben, afhankelijk van het door u geleverde bedrijfsmiddel en de hoogte van de verkoopprijs, zowel operational als financial lease oplossingen.

Voordelen van Vendor Lease

Vendor Leasing biedt vele voordelen voor leveranciers zoals u. We hebben deze voordelen voor u op een rijtje gezet:

 • U vergroot uw omzet en behoudt uw marge maximaal.
 • U onderscheidt u ten opzichte van de concurrentie. Omdat u uw product inclusief de financiering kunt aanbieden heeft uw klant een extra reden om voor u te kiezen.
 • U verlaagt de investeringsdrempel voor uw klant. Uw klant heeft misschien niet € 25.000 liquide, maar kan wel € 750 per maand budgetteren.
 • U loopt geen debiteurenrisico meer, want de leasemaatschappij betaalt uw factuur direct na de levering.
 • Onze Vendor Lease service kost u geen extra tijd en is gratis. Activum Finance doet het financieringsaanbod geheel vrijblijvend en volgt e.e.a. op indien de klant het aanbod wenst te accepteren. Uiteraard wordt u over de voortgang van een aanvraag op de hoogte gehouden.
 • Wegnemen financiële bottleneck van de klant.
 • U weet precies wanneer het moment is aangebroken om de klant een nieuw aanbod te doen.

Voordelen voor uw klanten

Uw klanten kunnen ook een tal aan voordelen ervaren van Vendor Leasing:

 • Tot 100% financiering van het bedrijfsmiddel.
 • De enige te verstrekken zekerheid is het gefinancierde bedrijfsmiddel.
 • Het beslissingstraject is korter en minder complex dan bij gewone bankkredieten.
 • Uw klant krijgt het best passende aanbod dat Activum Finance in de markt selecteert.
 • Beperkte informatieverstrekking.

Hoe werkt Vendor Leasing?

Wanneer een klant interesse toont in uw aanbod, kunt u gebruikmaken van de lease Calculator (rechts op de pagina) om een nauwkeurige berekening te maken. Deze berekening wordt vervolgens per e-mail naar u verzonden. Indien de klant geïnteresseerd is, dient de benodigde informatie, zoals vermeld in de offerte, te worden verstrekt. Meestal zal de klant deze informatie direct naar ons doorsturen, zodat wij het acceptatieproces kunnen opstarten.

Wij verzorgen bij Vendor Lease het volledige acceptatietraject bij de financiering en brengen u op de hoogte van de uitkomst, wat doorgaans 2 tot 6 werkdagen in beslag neemt. Bij een positieve uitkomst stellen we de leaseovereenkomst op, op basis van uw factuur.

Zodra de overeenkomst is ondertekend en de levering is bevestigd, vindt direct de uitbetaling plaats. Een helder en snel proces!

Voor welke producten werkt Vendor Lease?

In principe hebben wij voor alle roerende, uniek identificeerbare bedrijfsmiddelen met een enigszins voorspelbaar restwaardeverloop een oplossing.

Activum Finance assisteert op dit moment meer dan 250 vendoren/leveranciers bij het verbeteren én vergemakkelijken van sales. De bedrijfsmiddelen die wij voor vendoren financieren zijn zeer gevarieerd: wij bieden de leaseoplossing voor onder meer hotel-TV's, koffiemachines, LED-verlichting, zonnepanelen, magazijnstellingen opleggers, metaalbewerkingsmachines, medische apparatuur, grafische equipment, grondverzetmaterieel, telefooncentrales, servers en andere IT-oplossingen.

Geen tijdsinspanning, wel op de hoogte

De Vendor Lease service kost u geen extra tijd. Activum Finance neemt u alle administratieve werkzaamheden uit handen en brengt (mocht u de offerte liever door ons laten opstellen) binnen 1 dag een vrijblijvende leaseofferte uit.

Vendor Lease Contact

Als u nieuwsgierig bent naar hoe Vendor Lease uw bedrijf kan ondersteunen, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze adviseurs (020 - 788 33 00). We staan klaar om met u in gesprek te gaan, uw specifieke behoeften te bespreken en te bekijken hoe onze Vendor Lease oplossing naadloos kan aansluiten op uw zakelijke ambities. Laat ons u helpen om uw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen met onze financieringsmogelijkheden.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Uw voordelen

 • Direct uw offerte
 • Persoonlijke service
 • Snel en scherp
 • No cure, no pay
 • 30 jaar ervaring