Leasemaatschappijen

Een bedrijf dat op zoek is naar een bedrijfsmiddel, kan aankloppen bij een leasemaatschappij. Wat doen leasemaatschappijen precies en welke rol speelt Activum Finance bij het vinden van de beste deal voor u tussen al die leasemaatschappijen? Gebruik de Lease Calculator hiernaast en bereken vrijblijvend een offerte! 

Bedrijfsmiddelen financieren

Via leasing kan een bedrijf of organisatie een overeenkomst aangaan met een leasemaatschappij. Daarmee wordt een bedrijfsmiddel via lease gefinancierd. In de praktijk betekent dit dat het bedrijf maandelijks een bedrag moet betalen, een leasetermijn, waarmee uiteindelijk het bedrijfsmiddel afbetaald wordt, en - afhankelijk van de leasevorm – al dan niet automatisch eigendom wordt.

Het voordeel van leasen

Een van de belangrijkste voordelen van leasen is dat bedrijven daarmee niet in een keer een grote uitgave hoeven te doen. Het bedrijfskapitaal blijft op die manier beschikbaar voor de bedrijfsvoering. Bovendien geldt voor sommige vormen van leasen dat u als bedrijf direct of aan het einde van de lease-periode eigenaar wordt van het bedrijfsmiddel. Daarbij komt ook nog dat een bedrijf met leasen niet voor onverwachte kosten komt te staan, want de kosten gedurende de looptijd zijn van te voren bekend. Niet zo gek dus dat veel bedrijven leasecontracten aangaan met leasemaatschappijen!

Financial versus operational lease

In de praktijk zijn er twee vormen van leasing: financial en operational lease. Financial lease is een leasevorm waarbij het bedrijfsmiddel uiteindelijk helemaal het eigendom wordt van degene die least (de lessee). Het is vergelijkbaar met huurkoop. Voor operational lease geldt dat het lijkt op traditionele huur. De leasemaatschappij blijft eigenaar van het bedrijfsmiddel.

Veel lease-oplossingen

Als het om leasen gaat, is de sky the limit. Praktisch elk bedrijfsmiddel is te leasen. Of het nu gaat om laptops voor uw werknemers, een graafmachine, een drukpers of een heftruck, het is mogelijk om een leasecontract te arrangeren. Het is natuurlijk altijd de uitdaging om de beste lease-aanbieder te vinden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u door het aanbod van leasemaatschappijen het bos niet meer ziet. Laat dat aan ons over! Wij weten als geen ander hoe we uit al die leasemaatschappijen de geschikte moeten selecteren voor uw bedrijf.

Voorwaarden van de leasemaatschappij

Natuurlijk kijken leasemaatschappijen ook kritisch naar degene die de het leasecontract wil aangaan. Ze willen voorkomen dat ze te veel risico lopen en letten daarom bijvoorbeeld op de courantheid van het object: de economische risico’s en het waardeverloop van de geleverde bedrijfsmiddelen. Daarnaast kijken ze natuurlijk naar het kredietrisico, oftewel, de vraag of u als bedrijf financieel solide bent, en geacht kan worden de maandelijkse termijnen te betalen.

Lease Calculator van Activum Finance

Activum Finance is een onafhankelijke lease-broker die precies weet wat de beste equipment lease-oplossing is voor elke organisatie. Via onze handige Lease Calculator rechtsboven kunt u heel makkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw financial of operational lease. Het is onze taak om voor elke opdrachtgever de beste deal te vinden. En dat lukt ons keer op keer, blijkt uit ons forse portefeuille met tevreden klanten: meer dan 2.500 klanten sinds 2008! We horen graag van u.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Uw voordelen

  • Direct uw offerte
  • Persoonlijke service
  • Snel en scherp
  • No cure, no pay
  • 30 jaar ervaring