Operational lease

Naast bedrijfsmiddelen-financiering middels een financial lease constructie, biedt Activum Finance ook een operational lease constructie aan. Operational lease is een leaseconstructie die niet alleen wordt toegepast bij het leasen van auto’s, maar ook heel goed op andere bedrijfsmiddelen toegepast kan worden. Als uw bedrijf hiervoor kiest, dan neemt de leasemaatschappij de investering van uw aanschaf voor haar rekening. Dat betekent dat de financier eigenaar blijft van het bedrijfsmiddel tot het einde van de looptijd van het operational lease contract. Het gaat hierbij dus om leasing voor zakelijk gebruik. Operational lease zakelijk: hoe werkt het voor u?

operational lease

Netto operational lease

Laten we beginnen met de makkelijkste vorm. Netto leasing wil eigenlijk niet meer zeggen dan dat u geld leent van de leasemaatschappij met het gefinancierde bedrijfsmiddel als onderpand. Deze zakelijk constructie van operational lease is dan ook hetzelfde als bij financial lease. U leent geld voor de aanschaf en het gebruik, en betaalt in termijnen terug. Indien gewenst, kunt u aan het einde van de looptijd eigenaar worden van het geleasede bedrijfsmiddel en oefent u de koopoptie uit.

Full operational leasing

Het woordje ‘full’ geeft al aan dat er meer in het operational lease contract inbegrepen is dan in de netto constructie. Full operational leasing is de meest uitgebreide manier van leasing. U betaalt als klant een vast bedrag per maand en de leasemaatschappij is verantwoordelijk voor bepaalde kosten die het geleasede bedrijfsmiddel met zich mee brengt. We horen u denken: “maar waar betaal ik dan precies voor?” Dat hangt uiteraard af van de gekozen constructie, maar dit zijn de kosten die in het operational lease contract kunnen worden opgenomen:

  • rente + afschrijving
  • onderhoud en reparatie
  • verzekering

U weet dus exact waar u aan toe bent qua kosten, u betaalt maandelijks hetzelfde bedrag voor operational leasing. U heeft geen onverwachte kosten met deze vorm van operational lease bedrijfsmiddelen. In geval van operational lease bedrijfsmiddelen neemt de leasemaatschappij immers de afgesproken kosten voor haar rekening. U weet nu het verschil tussen netto en full operational leasing. Full operational is een nog niet standaard aan te bieden product voor equipment via Activum Finance. Netto operational leasing is wel een standaard aangeboden product. Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van netto operational leasing, bekijk dan onze lease calculator rechtsboven of neem contact op met onze professionals. Wij bieden alleen operational lease zakelijk aan. 

Operational lease calculator

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u nu wel eens wil weten wat dan die maandelijkse uitgaven zullen zijn voor die u in gedachten heeft. Daar kunt u dus heel makkelijk onze operational leasing calculator rechtsbovenin voor gebruiken. Bij de objectgroep kiest u de gewenste categorie en hierna het gewenste bedrijfsmiddel. U vult de aankoopprijs in, kiest het bouwjaar van en de gewenste looptijd van het operational lease zakelijk contract. Vervolgens ziet u uw maandbedrag al in beeld. Wilt u een koopoptie opnemen in het contract? Maak dan uw keuze uit de verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen met Activum Finance als iets niet duidelijk is. Neem dan contact met ons op via mail of bel 020 - 788 33 00. Als u uw mailadres invult, krijgt u direct een vrijblijvende en persoonlijke offerte voor de zakelijke operational lease in uw mailbox.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Uw voordelen

 • Direct uw offerte
 • Persoonlijke service
 • Snel en scherp
 • No cure, no pay
 • 30 jaar ervaring