Huurkoop

Een nieuw bedrijfsmiddel aanschaffen is een flinke investering. Vandaar dat veel ondernemingen en organisaties ervoor kiezen om bedrijfsmiddelen te leasen.

Een populaire vorm van leasen is financial lease, een vorm van huurkoop. Op deze pagina leggen we u graag wat meer uit over de voordelen van deze vorm van huurkoop en vertellen we u wat Activum Finance voor u kan betekenen. Ook kun u direct rechts uw offerte aanvraag berekenen via de Lease Calculator.

Wat is huurkoop?

Huurkoop is, zoals de term al doet vermoeden, een combinatie van huren en kopen. Met huurkoop huurt u een object dat aan het einde van de huurperiode uw eigendom wordt. Het is een aantrekkelijke manier om direct over een bedrijfsmiddel te beschikken, zodat u het direct kunt gebruiken voor uw onderneming. U bent huurder zolang de overeenkomst duurt en zodra het hele aankoopbedrag afbetaald is, wordt het voorwerp eigendom van u als huurkoper.

Financial lease huurkoop

Financial lease heeft veel overeenkomsten met huurkoop. Bij financial lease huurkoop is het aangeschafte bedrijfsmiddel het onderpand van een lening. De gebruiker van het bedrijfsmiddel (de lessee) betaalt gedurende de hele economische levensduur van het geleasede voorwerp periodiek een vergoeding aan de verstrekker van de lease (de lessor). Deze periodieke vergoeding bestaat uit aflossing plus rente.

Van economisch eigendom naar juridisch eigendom

Tijdens de leaseperiode is het bedrijfsmiddel economisch eigendom van de lessee, dus wordt het als activum opgenomen op de balans. En nadat de laatste leasetermijn betaald is, wordt het bedrijfsmiddel bovendien het juridische eigendom van de lessee. Het bedrijfsmiddel is dan namelijk afbetaald.

Operational lease

Financial lease of huurkoop via lease verschilt overigens van operational lease. Deze vorm van leasen lijkt meer op ‘gewoon’ huren: een voorwerp wordt voor een vooraf bepaalde tijd gehuurd door een huurder en is in die periode geen economisch eigendom van de huurder. Bovendien wordt bij operational lease het bedrijfsmiddel niet automatisch juridisch eigendom van de huurder. Dat is pas het geval als er een koopoptie is, die door de lessee wordt uitgeoefend. Het object is gedurende de looptijd volledig eigendom van de verhuurder, zoals ook bij normale verhuur geldt.

Voordelen van lease huurkoop

Financial lease huurkoop heeft vele voordelen. U bent direct economisch eigenaar van een bedrijfsmiddel, dus u kunt het direct opnemen op de bedrijfsbalans en profiteren van fiscale afschrijving. De rente is volledig aftrekbaar en u weet van tevoren precies wat tijdens de looptijd de kosten zijn. Geen verborgen kosten! Bovendien bent u aan het eind van de looptijd ook juridisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Leer hier meer over de voordelen van financial lease.

Huurkoop oplossingen via lease

Via Activum Finance kunt u voor allerlei soorten bedrijfsequipment een financieringsoplossing vinden, waaronder financial lease huurkoop. Wij bedienen bedrijven in allerlei sectoren bij het vinden van de beste lease huurkoop-oplossing. Op die manier wordt het bijvoorbeeld mogelijk om direct te beschikken over een metaalbewerkingsmachine of over de inrichting van uw magazijn. Bekijk snel welke lease-oplossingen wij u kunnen bieden, of bereken via onze Lease Calculator rechtsboven wat u maandelijks moet betalen om uw bedrijfsmiddel aan te schaffen via financial lease.

Over Activum Finance

Wij zijn een onafhankelijke lease-broker voor ondernemingen en organisaties die investeren in bedrijfsmiddelen. Dankzij onze grote expertise in de financiële wereld weten wij precies welke lease-deal het beste aansluit bij uw onderneming en investeringen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onze Lease Calculator.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Uw voordelen

  • Direct uw offerte
  • Persoonlijke service
  • Snel en scherp
  • No cure, no pay
  • 30 jaar ervaring