Financial lease berekenen

Financial leasen is een slimme manier van geld lenen. Zodra u een bedrijfsmiddel aanschaft, wordt u economisch eigenaar. U verkrijgt echter ook economisch eigendom indien u het bedrijfsmiddel least. Lease financiering is zakelijk een prima optie, zeker als u een grotere aanschaf wilt doen. Als uw liquiditeit dusdanig is dat u een dergelijk bedrag makkelijk in één keer kunt investeren: prima! Maar als dat een ongewenste grootte in investering vereist, dan zijn er financieringsmogelijkheden waaronder een transparante, scherpe leaseconstructie via Activum Finance. Door op de website met de calculator uw financial lease te berekenen is snel duidelijk wat voor u de kosten zijn. U zult meteen zien hoe aantrekkelijk dit kan zijn.


Als ondernemer is er vaak geen keuze: niet investeren is immers geen optie, u wilt namelijk blijven groeien. We leggen u graag uit hoe financial lease berekenen in zijn werk gaat. Een offerte is daarna snel en makkelijk aangevraagd.

Financial Lease zakelijk berekenen

De hoogte van uw investering is uiteraard het meest bepalend voor de hoogte van uw maandelijkse leasetermijn. Financial lease berekenen begint dus met het inzicht in het verwachte investeringsbedrag. Een andere belangrijke factor in het berekenen van de lease is het aantal leasetermijnen. In hoeveel maanden wilt u het geleende leasebedrag terugbetalen? Hoe meer termijnen, hoe minder u per maand betaalt. Aan de andere kant: met minder termijnen, hebt u uw schuld eerder afgelost en betaalt u effectief minder rente. En natuurlijk kunt u door middel van een aanbetaling het financieringsbedrag verlagen. Ook is er voor sommige objecten en looptijden de optie om een slottermijn op te nemen: het kredietbedrag wijzigt niet, maar het gedeelte van het krediet dat u gedurende de looptijd aflost is kleiner, want aan het eind betaalt u de slottermijn. Onze operational en financial lease calculator maakt dit allemaal inzichtelijk voor u.

Bereken liquiditeit

Als u zakelijk leaset, leent u geld. U moet het geleende geld terugbetalen. Maar omdat u dit in termijnen doet, in relatief kleine bedragen, blijft uw liquiditeit grotendeels in stand. Met zakelijke lease berekenen ziet u snel wat uw maandelijkse lasten zijn. Online uw leaseprijs berekenen laat zien hoeveel ruimte u maakt in uw liquiditeit door een investering niet in één keer af te rekenen.

Een berekening van de liquiditeit is van belang bij het plannen van bedrijfsuitgaven. Onze lease berekeningen reiken verder dan alleen het bepalen van maandelijkse bedragen. Ze helpen ook bij het inschatten van de impact op de liquiditeit, waardoor u een goed onderbouwde beslissing kunt nemen die past binnen uw financiële strategie.

Bij Activum Finance begrijpen we dat transparantie en nauwkeurigheid belangrijk zijn. Onze tool voor het berekenen van leasekosten biedt ondernemers de nodige informatie om weloverwogen beslissingen te nemen. Ontdek vandaag nog hoe onze operational en financial lease calculator en expertise jou kunnen helpen bij het plannen van uw zakelijke financiën.

Houd uw liquide middelen beschikbaar voor de bedrijfsuitgaven die niet eenvoudig te financieren zijn, zoals onderzoek, marketing, opleiding of het aannemen van nieuwe collega’s. Uw liquiditeit komt dus niet onder druk te staan, u lost immers maandelijks slechts een - in verhouding tot de investering - relatief klein bedrag af.

Financial lease financiering

Lease berekenen doet u heel eenvoudig met de lease calculator van Activum Finance. Hebt u deze nog niet eerder gebruikt? We laten u graag zien hoe het berekenen van het zakelijk leasebedrag in uw situatie werkt.

Wanneer u rechtsboven op deze pagina klikt op ‘Lease Calculator’ komt u terecht in de leasecalculator. Eerst kiest u de objectgroep waarbinnen uw toekomstige aanschaf valt. Daarna selecteert u een object in de lijst van de betreffende objectgroep. Ook kunt u uw object zoeken via de knop Lease oplossingen, naast de knop Home. Mocht u niet exact vinden wat u overweegt aan te schaffen, kies dan in de lease calculator voor een bedrijfsmiddel dat er het meeste op lijkt. Vervolgens vult u de koopsom in, exclusief BTW. Als u de koopsom niet exact weet, maak dan een schatting. Kies nu het bouwjaar van het gewenste bedrijfsmiddel en vink aan of u een financial of operational lease contract wilt afsluiten. Lease berekenen doet u nu door het aantal termijnen te kiezen en te bepalen hoe hoog uw aanbetaling zal zijn. Met nog slechts één druk op de knop zal het systeem uw financial of operational lease termijnen voor zakelijk gebruik berekenen.

Als u na het berekenen van de lease interesse heeft in een offerte, is deze snel aangevraagd. Vul uw contactgegevens in en laat de offerte per mail naar u zenden. Indien gewenst geeft één van onze gespecialiseerde medewerkers u nader advies. Als de lease berekenen toch nog niet helemaal duidelijk is, staan wij u ook graag te woord via mail of bel 020-7883300.

Gebruiksvriendelijke lease calculator

Bij Activum Finance hebben we een eenvoudige te gebruiken lease calculator voor u klaar staan. Deze tool stelt u in staat om moeiteloos de leasekosten voor verschillende type leases te berekenen. Of het nu gaat om financial lease of operational lease, onze lease calculator biedt direct inzicht in de verwachte leaseprijs en helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Specifieke machine lease calculator

Voor ondernemingen die specifieke apparatuur nodig hebben, biedt onze financial lease calculator uitkomst. Bereken snel het maandelijkse leasebedrag voor machines en andere zakelijke apparatuur. Met onze tools kunt u de rente en het leasebedrag per maand nauwkeurig bepalen, waardoor u de kosten beter kunt plannen en beheren. Bereken uw equipment lease met de handige calculator!

Uw zakelijke machine lease berekenen

Het berekenen van zakelijke leaseprijzen is belangrijk voor ondernemers. Met tools zoals onze machine lease calculator, ook wel onze equipment lease calculator genoemd, kunt u de maandelijkse leasebetalingen nauwkeurig inschatten. Deze berekeningen omvatten de objectgroep en het object, de koopsom van het geleasede object, of het gaat om operational of financial lease en het bouwjaar van het object. Zakelijke lease stelt bedrijven in staat waardevolle apparatuur te verwerven zonder grote kapitaalinvesteringen upfront, waardoor liquide middelen beschikbaar blijven voor andere bedrijfsbehoeften. 

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Uw voordelen

  • Direct uw offerte
  • Persoonlijke service
  • Snel en scherp
  • No cure, no pay
  • 30 jaar ervaring