Zorgeloos leasen, óók van tweedehands equipment

Datum: 01 augustus 2019
Zorgeloos leasen, óók van tweedehands equipment

Om te ondernemen is geld nodig: voor een pand, het werkkapitaal en voor investeringen in bedrijfsmiddelen. Om slim met eigen versus andermans geld om te gaan, en zo efficiënt en renderend te ondernemen, kun je het benodigde kapitaal beperken.

Denk aan:

  • huren i.p.v. kopen van een pand
  • crediteuren later betalen
  • lage voorraad aanhouden, of in consignatie aanhouden
  • bovenop je debiteuren zitten
  • je debiteuren financieren (factoring)
  • je inventaris en bedrijfsmiddelen financieren (leasen)

Met leasing kunt u de bedrijfsmiddelen aanschaffen en tegelijkertijd ruimte overhouden om te ondernemen. Leasing biedt u de perfecte afstemming tussen uw omzet en uw bedrijfskosten. Doordat u per maand een vast bedrag aan rente en aflossing betaalt, weet u precies waar u aan toe bent.

Voordeel bij het leasen van tweedehands equipment

Ten aanzien van het laatste punt – toevallig onze expertise  - is er nog een extra voordeel te behalen, als je niet gloednieuwe equipment aanschaft, maar tweedehands bedrijfsmiddelen.

“Maar die zijn toch niet te leasen?” hoor ik u denken. Jazeker wel, dat kan heel goed!

Uiteraard moet het gaan om jong gebruikte transport- en bedrijfsmiddelen, en niet zaken van 15 jaar oud. Maar als voorbeeld: auto’s tot 5 jaar oud, trucks / trailers en graafmachines tot 10 jaar oud, en metaalbewerkingsmachines tot wel 8 jaar oud, zijn heel goed met lease te financieren.

Sale & lease back of direct leasen bij aanschaf

De lease kan zowel op het moment van aankoop bij een bedrijf, als door middel van sale & leaseback van uw bestaande bedrijfsmiddelen, tot stand komen.

Houd er rekening mee, dat de rente iets boven het niveau zal liggen dan leasing van nieuwe equipment. Dat ligt aan de schaarste van aanbieders voor tweedehands-lease. Minder aanbieders, dus minder competitie op pricing, zoals bij leasing van nieuw equipment.

Een slotzin om niet te vergeten bij slim ondernemen: voor minder geld kunt u beschikken over equipment die evenveel waarde kan toevoegen aan uw business als een nieuw bedrijfsmiddel.

Deel dit bericht:

Casper J. Barendse (1971)

Casper J. Barendse (1971)

Partner

Sinds 2008 werkzaam voor Activum als partner. Hij wordt enthousiast van ondernemen en ondernemers: "iets uit niets creëren" is het mooiste wat er is.

Contact: 06-10674203 / cjb@activum-finance.nl