Sale & Lease Back in de metaalbewerking? Ja, natuurlijk!

Datum: 05 oktober 2021
Sale & Lease Back in de metaalbewerking? Ja, natuurlijk!

Sale & Lease Back geniet als financieringsinstrument een vrij brede bekendheid. Het is een financieringsvorm waarbij bedrijfsmiddelen die niet verpand zijn (“onbezwaard”) worden beleend, zodat de waarde van het bedrijfsmiddel in liquiditeiten wordt omgezet. De financier koopt het bedrijfsmiddel van de onderneming, de onderneming leaset of huurt het bedrijfsmiddel vervolgens terug.

Je ziet Sale & Lease Back heel vaak bij vastgoed: een pandeigenaar verkoopt zijn pand aan een investeerder en huurt het pand terug. Voordeel: liquiditeit vrijgemaakt! En daarmee staat het de ondernemer vrij om deze cash te steken in zaken die doorgaans niet zo makkelijk te financieren zijn, zoals bv. personeelsuitbreiding, verduurzaming, marketing, R&D of een overname.

Wellicht minder bekend, maar ook de waarde die opgesloten zit in tweedehands metaalbewerkingsmachines is op deze manier liquide te maken.

Er zijn herfinancieringsmogelijkheden voor o.a. de volgende type equipment:

Sale & lease back is al mogelijk voor financieringen vanaf € 50.000. Machines tot 15 jaar oud zijn voor periodes tot en met 60 maanden te financieren middels operational lease (off-balance). Een machine van 12 jaar oud kan bv. nog 36 maanden gefinancierd worden.

Eigenlijk heel erg logisch dat dit mogelijk is: de grootste waarde-afschrijving vindt plaats direct na levering van een nieuwe machine. De jaren erna gaat de afschrijving procentueel gezien steeds langzamer. En de economische inzet -en dus ook waarde van machines- kan tientallen jaren duren.

Een gebruikte metaalbewerkingsmachine leasen vinden sommige financiers dan ook een prima oplossing om aan te bieden: de dekking blijft voldoende gedurende de looptijd en de bedragen die gefinancierd worden zijn natuurlijk ook minder groot dan aan de orde bij nieuwe machines.

Het kredietaanvraagproces zelf wordt binnen enkele dagen afgerond.

Dus ben je op zoek naar een financieringsoplossing voor een gebruikte CNC-machine, freesbank, kantbank of snijmachine? Laat ons weten! We maken graag een offerte en loodsen je vervolgens vlot door het proces.

NB: en voor nieuwe machines, of combinaties van gebruikt en nieuw, hebben we uiteraard ook prachtige oplossingen! Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.

Deel dit bericht:

Casper J. Barendse (1971)

Casper J. Barendse (1971)

Partner

Sinds 2008 werkzaam voor Activum als partner. Hij wordt enthousiast van ondernemen en ondernemers: "iets uit niets creëren" is het mooiste wat er is.

Contact: 06-10674203 / cjb@activum-finance.nl