Denkt u bij IT-investeringen niet meteen aan lease?

Datum: 11 november 2021
Denkt u bij IT-investeringen niet meteen aan lease?

Denkt u bij IT-investeringen niet meteen aan lease?
Da’s best vreemd!

Investeringen in IT (wie weet nog dat dat de afkorting van Informatie Technologie is?) vormen een steeds groter deel van de Capex van de moderne onderneming.

Waarom?

Een van de belangrijkste trends is de digitale transformatie. En Covid versnelt dit alleen nog maar. (Gedeeltelijk) thuiswerken is heel normaal geworden. Maar ook vóór Covid dienden ondernemingen hun IT-huishouding steeds beter op orde te hebben. Dit is geen luxe, maar noodzaak. En dit brengt investeringen en dus kosten met zich mee…

Betrof het vroeger een desktop voor een paar medewerkers op kantoor, tegenwoordig gaat het veel verder. Elk hedendaags bedrijf draait op een goede IT-infrastructuur. Denk hierbij aan investeringen met betrekking tot:

Bij IT-investeringen wordt minder snel aan financiering gedacht dan bij traditionele hardware zoals rollend materieel of machinerieën. En dit is zonde, want hoewel het vaak om kleinere investeringen (per keer) gaat, tellen al die relatief kleine bedragen behoorlijk op. En daarmee legt dit een fors beslag op de liquide middelen van de onderneming.

De oplossing?

Financieren en daarmee de uitgaven spreiden in lijn met de economische levensduur van de investering. Net zoals u dat waarschijnlijk gewend bent bij uw andere investeringen in roerende bedrijfsmiddelen.

De voordelen van IT-leasing op een rij:

  • De liquide middelen blijven beschikbaar in de onderneming
  • Pay as you use
  • Makkelijk budgetteerbaar
  • Transparante kosten
  • Eén factuur, één administratie

Waar dient u op te letten?

  • Allereest, wees er op tijd bij. Vooraf een financiering regelen, leidt tot een soepel proces.
  • Te meer, daar achteraf, alsnog financieren (Sale & Lease Back) op IT-equipment vrij lastig is.
  • Software kan meegefinancierd worden (max. 20%)
  • Reguliere looptijden 2-5 jaar. Afwijkingen mogelijk.

Meer weten over IT-leasing?

Wilt u meer weten over IT-leasing bij Activum Finance? Neem contact op via info@activum-finance.nl of bel ons op 020 – 788 33 00

Deel dit bericht:

Duncan Dirkzwager (1966)

Duncan Dirkzwager (1966)

Partner

Sinds 2013 partner bij Activum, na jarenlange ervaring opgedaan te hebben in asset based lending bij ING Lease en GE Capital. Duncan is pragmatisch, kundig en geeft niet op - totdat een passende oplossing is gevonden.

Contact: 06-52046970 / duncan.dirkzwager@activum-finance.nl