Computer-laptop-scherm leasen

Computer-laptop-scherm

Indien u voor uw bedrijf wenst te investeren in computers, laptops, schermen of complete werkplekken dan kunt u via twee leasevormen over het bedrijfsmiddel beschikken: via operational lease of via financial lease.

Simpel gezegd kiest u voor een financiering waarmee u het volledige eigendom na het voldoen van alle financiële verplichtingen verkrijgt (financial lease), of voor huur (operational lease, off-balance).

De maximale looptijd bedraagt voor financial lease 36 maanden (servers tot 60 maanden) en voor operational lease 48 maanden. In bepaalde situaties zijn langere looptijden mogelijk.

Activum Finance financiert onder andere hardware van Apple, HP, Dell en Toshiba voor cliënten. Wij werken voor verschillende leveranciers, waaronder A-mac en The Future Store.

Welke voordelen realiseert u bij het leasen van computers en laptops?

  • U kunt 100% van de investering in de computers financieren.
  • Spreiding van de financiers van uw onderneming. U bouwt aan een nuttig relatienetwerk met financiers.
  • Meer financiële ruimte: bescherming van uw liquiditeiten of instandhouding van uw RC krediet.
  • U realiseert een logische financieringsmix: u heeft uw werkkapitaal beschikbaar voor zaken die niet financierbaar zijn via lease, zoals personeel, reclame en 'research & development'.

Met een operational lease voor laptops en computers realiseert u ook nog andere voordelen:

  • Off-balance financiering - de kosten lopen uitsluitend via de resultatenrekening.
  • De BTW is te verrekenen via de aangifte omzetbelasting.
  • Geen risico op waardevermindering van de hardware.
  • Financiële ratio's blijven in stand, aangezien u geen financiering hoeft aan te trekken voor de aanschaf.

Mantelfaciliteit voor ICT-investeringen

Bent u van plan de komende periode meerdere investeringen in ICT of wellicht ook in andere roerende bedrijfsmiddelen te doen? Dan is wellicht een lease-mantelfaciliteit een goede oplossing voor u. Een dergelijke faciliteit biedt u een beter rentetarief en de flexibiliteit om wel of niet van de geboden ruimte gebruik te maken. Interesse? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Vendor Lease voor computers

Activum Finance biedt leveranciers en producenten van ICT-equipment de mogelijkheid hun verkooppropositie te verbeteren door toevoeging van Vendor Lease. Met Vendor Lease kan een leverancier de klant (naast het bedrijfsmiddel) ook een leasevoorstel bieden. Door de financiering van het bedrijfsmiddel in het aanbod toe te voegen onderscheidt de vendor zich van de concurrentie en wordt de kans vergroot dat de klant kiest voor de aanschaf.

Informatie & Contact

Meer informatie over operational en financial leasing vindt u op de pagina FAQ en opgenomen in de Factsheet Lease en de Factsheet Lease. Wilt u weten welke criteria in algemene zin gelden voor kredietacceptatie? Zie hier de criteria voor leasing.

Geeft het overzicht FAQ geen antwoord op uw vraag of stelt u gewoonweg persoonlijk contact met één van onze adviseurs op prijs? Vindt hier onze contactgegevens, om ons te bellen of om ons middels het contactformulier uw vraag voor te leggen.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Referentie

"Een stabiele IT infrastructuur voor de ondersteuning van bedrijfskritische processen kan flinke investeringen met zich mee brengen. Activum biedt ons de mogelijkheid om eenvoudig een scherpe lease optie aan onze aanbiedingen toe te voegen, waardoor we aan onze klanten meer keuze kunnen bieden in hun financierings mogelijkheden. Onze klanten blijken deze extra dienst op prijs te stellen."