Server leasen

Server

Voor het financieren van een investering in één of meerdere servers bieden wij u operational lease (vergelijkbaar met huur) en financial lease (financiering met overdracht eigendomn aan het einde van de looptijd). Met financiële lease verkrijgt u vanaf de aanschaf het economische eigendom van de server, waardoor u gebruik kunt maken van fiscale faciliteiten en u kunt afschrijven op het activum. Gedurende de looptijd betaalt u maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. Na het verstrijken van de looptijd wordt u volledig eigenaar. De toegelaten looptijden bedragen 24 tot 48 maanden. Langere looptijden zijn soms mogelijk - vraag ons naar de mogelijkheden.

Indien u het gebruik van een server in uw onderneming belangrijker vindt dan de vraag wie eigenaar is, dan is operational lease wellicht de slimmere lease-oplossing. De leasemaatschappij schaft voor u de servers aan, u betaalt de maandelijkse termijnen en aan het einde van de looptijd levert u de hardware in, huurt u door, of u neemt het bedrijfsmiddel over van de leasemaatschappij.

Activum Finance heeft onder andere HP Proliant, Dell en Primergy servers gefinancierd voor cliënten.

Welke voordelen realiseert u bij het leasen van servers?

U kunt 100% van de investering in een serverpark financieren.
Spreiding van de financiers van uw onderneming. U bouwt aan een nuttig relatienetwerk met financiers.
Meer financiële ruimte: bescherming van uw liquiditeiten of instandhouding van uw RC krediet.
U realiseert een logische financieringsmix: u heeft uw werkkapitaal beschikbaar voor zaken die niet financierbaar zijn via lease, zoals personeel, reclame en 'research & development'.

Met een operational lease oplossing realiseert u ook nog andere voordelen:

Off-balance financiering - de kosten lopen uitsluitend via de verlies- en winstrekening.
De BTW is te verrekenen via de aangifte OB.
Geen risico op waardevermindering van de server.
Financiële ratio's blijven in stand, aangezien u geen financiering hoeft aan te trekken voor de aanschaf.

Investeert uw onderneming vaker in servers?

Wellicht is dan een zgn. mantelfaciliteit de beste oplossing voor u. Meer informatie over mantelfinancieringen vindt u hier. U kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met één van onze adviseurs.

Vendor Lease voor B2B leveranciers van servers

Activum Finance biedt leveranciers en producenten van servers de mogelijkheid hun verkooppropositie te verbeteren door toevoeging van Vendor Lease. Met Vendor Lease kan een leverancier de klant (naast het bedrijfsmiddel) ook een leasevoorstel bieden. Door de financiering van het bedrijfsmiddel in het aanbod toe te voegen onderscheidt de vendor zich van de concurrentie en wordt de kans vergroot dat de klant kiest voor de aanschaf.

Informatie & Contact

Meer informatie over operational en financial leasing vindt u op de pagina FAQ en opgenomen in de Factsheet Lease.
De criteria die in algemene zin gelden voor kredietacceptatie vindt u eveneens onder FAQ.

Geeft het overzicht FAQ geen antwoord op uw vraag of stelt u gewoonweg persoonlijk contact met één van onze adviseurs op prijs? Vindt hier onze contactgegevens, om ons te bellen of om ons middels het contactformulier uw vraag voor te leggen.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Referentie

"Een stabiele IT infrastructuur voor de ondersteuning van bedrijfskritische processen kan flinke investeringen met zich mee brengen. Activum biedt ons de mogelijkheid om eenvoudig een scherpe lease optie aan onze aanbiedingen toe te voegen, waardoor we aan onze klanten meer keuze kunnen bieden in hun financierings mogelijkheden. Onze klanten blijken deze extra dienst op prijs te stellen."