Graafmachine leasen

Graafmachine

Een wiel- en rups graafmachine, of een minigraafmachine, behoren alle tot de bedrijfsmiddelen die zich uitstekend lenen voor lease-financiering. De relatief nauwkeurig voorspelbare economische afschrijving maakt dat financiers dit bedrijfsmiddel als een zeer sterke zekerheid voor een financiering beschouwen.

U kunt een graafmachine maximaal 84 maanden leasen, hetzij in financial lease, hetzij in operational lease. Indien u de voorkeur geeft aan de laagste maandlasten, dan is dit op twee manieren te bereiken. U kunt een aanbetaling doen, waardoor de kredietsom afneemt. U kunt ook u een slottermijn opnemen: op die wijze wordt niet over het gehele kredietbedrag afgelost. Aan het eind van de looptijd lost u de slottermijn in één keer af. In het geval van operational lease oefent u de koopoptie uit.

Ook een jong gebruikte rups- of wielgraafmachine kunt u middels financial of operational lease financieren:

  • tot 3 jaar oud - maximaal 60 maanden 
  • van 3 tot 5 jaar - maximaal 48 maanden
  • van 5 tot 10 jaar - maximaal 36 maanden

Activum Finance financiert zeer regelmatig graafmachines, onder andere van Komatsu, Liebherr, Hitachi, Atlas, Terex, Caterpillar, Doosan, Daewoo en Takeuchi.

De voordelen van leasing van een graafmachine

Door een graafmachine middels lease te financieren behaalt u verschillende voordelen:

  • U houdt uw werkkapitaal vrij om te ondernemen.
  • Een financial of operational lease financiering is vele malen sneller tot stand gebracht dan een bancaire lening.
  • U kunt 100% van de investering in de machine financieren.
  • U hoeft geen aanvullende zekerheden te verstrekken.
  • U kunt de maandlasten verlagen door een slottermijn op te nemen en/of een aanbetaling te doen.
  • (In geval van financial lease:) U schrijft af op het bedrijfsmiddel en de rente is fiscaal aftrekbaar.
  • Budgetteren zonder verassingen: u betaalt vastgestelde maandtermijnen gedurende de looptijd.

Mantelfaciliteit vormt een gunstiger oplossing bij meerdere investeringen

Bent u van plan de komende periode meerdere investeringen in grondverzetmaterieel of andere roerende bedrijfsmiddelen te doen? Dan is wellicht een lease-mantelfaciliteit een goede oplossing voor u. Een dergelijke faciliteit biedt u een beter rentetarief en de flexibiliteit om wel of niet van de geboden ruimte gebruik te maken. Interesse? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Lease informatie graafmachine

Meer informatie over leasing vindt u op de pagina FAQ en opgenomen in de Factsheet Lease. Geeft het overzicht FAQ geen of onvoldoende antwoord op uw vraag? Vindt hier onze contactgegevens, om ons te bellen of om ons middels het contactformulier uw vraag voor te leggen. Een van onze adviseurs neemt dan z.s.m. contact met u op.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Referentie

"Snelle service! We hadden al een nieuwe wegenbouw machine gekocht, maar de verkoper kon geen lease aanbieden. Activum heeft alsnog gezorgd dat we snel een financial lease op de machine kregen en de aankoopsom weer beschikbaar kwam. En dat tegen scherpe tarieven, zowel rente als provisie... Aanrader!"