Wat is Vendor Leasing?

Datum: 01 oktober 2019
Wat is Vendor Leasing?

Vendor lease is een manier om equipment leasing in te zetten bij verkoop. Middels vendor leasing biedt Activum Finance producenten en leveranciers van bedrijfsmiddelen een leaseconstructie aan voor hun klanten. We zullen dit met behulp van een eenvoudig voorbeeld uitleggen. Stel: u bent producent of leverancier van graafmachines. Lang niet al uw potentiële klanten kunnen of willen de graafmachine die ze op het oog hebben contant betalen. U heeft zelf niet voldoende kennis over leasing. Activum Finance biedt dit echter aan als hun specialiteit. Uw klant sluit een leaseovereenkomst met Activum Finance en u krijgt uw graafmachine direct betaald bij levering. Zo makkelijk kan vendor lease voor u en voor uw klant zijn. Bekijk hier de verdere voordelen en werking van vendor lease.

Voordelen vendor leasing voor leveranciers

Een groot voordeel van vendor lease is dat u extra interessant bent voor potentiële kopers. U bent in het voordeel in vergelijking met andere leveranciers die geen vendor leasing aanbieden. Daarmee vergroot u uw omzet. De drempel om te beslissen wordt lager voor uw klant: maandelijks een klein bedrag betalen met vendor lease klinkt veel aantrekkelijker dan in één keer de hele factuur voldoen. Tot slot loopt u als leverancier geen enkel debiteurenrisico meer: u krijg uw factuur immers direct en volledig betaald. Voordelen van vendor leasing voor uw klanten Niet alleen voor u als leverancier zijn er diverse voordelen aan vendor leasing. Ook uw klanten zullen ontdekken hoe interessant de optie is die u ze aanbiedt. Uw klanten krijgen hun aan te kopen bedrijfsmiddelen volledig gefinancierd, waarbij het bedrijfsmiddel zelf de enige zekerheid is die ze dienen te verstrekken. Door onze manier van werken is de tijd tussen het aanvragen van de lease en de kredietbeslissing veel korter en minder ingewikkeld dan bij het aanvragen van een gewoon bankkrediet. Activum Finance garandeert uw klant het beste aanbod dat op dat moment op de markt te krijgen is.

Lease Calculator vendor lease Nederland

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u (of uw klant) nog vragen heeft. Onze adviseurs zijn getraind om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en het best mogelijke voorstel voor vendor lease aan te bieden. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze Lease Calculator. U zult zien dat een berekening maken voor vendor leasing wel heel erg makkelijk wordt: een kind kan de was doen. U begint met het kiezen van een objectgroep (een categorie bedrijfsmiddelen en het object zelf (het betreffende bedrijfsmiddel). Vervolgens vult u de aanschafwaarde in (of een schatting daarvan) en het bouwjaar. Tot slot kiest u de looptijd die u het meeste aanspreekt en krijgt u meteen inzicht in de kosten van het vendor leasing voorstel in uw situatie. Ontvangt u graag vrijblijvend een offerte? Vul dan uw gegevens in en ontvang deze direct per mail. Uiteraard staan we u graag te woord met vragen over vendor lease voor uw situatie of bedrijfsmiddel. Loopt u bij het lease berekenen toch nog ergens tegenaan? Neem dan contact met ons op via mail of bel 020 - 788 33 00.

Deel dit bericht:

Casper J. Barendse (1971)

Casper J. Barendse (1971)

Partner

Sinds 2008 werkzaam voor Activum als partner. Hij wordt enthousiast van ondernemen en ondernemers: "iets uit niets creëren" is het mooiste wat er is.

Contact: 06-10674203 / cjb@activum-finance.nl