Personenauto leasen

Personenauto

Voor de investering in een personenauto biedt Activum Finance u een zeer scherpe financial lease-oplossing. En ook een tweedehands auto kan prima gefinancierd worden.

Een auto behoort nl. tot de bedrijfsmiddelen die zich bij uitstek lenen voor financial lease-financiering. De relatief nauwkeurig voorspelbare economische afschrijving maakt dat financiers dit bedrijfsmiddel als een zeer sterke zekerheid voor een financiering beschouwen.

Uw personenauto door middel van financial (of operational) lease financieren kan heel aantrekkelijk zijn. Niet alleen omdat de financieringsrente fiscaal aftrekbaar is, maar ook omdat de financieringsrente waarschijnlijk lager is dan de rente die u betaalt op uw rekening courant-krediet.

Streeft u naar de laagste maandlasten voor leasen personenauto?

Overweeg dan om een aanbetaling of een slottermijn op te nemen: op die wijze verlaagt u het kredietbedrag of de af te lossen som. De slottermijn lost u tegelijk met de laatste, reguliere maandtermijn af.

Een slottermijn kan bij nieuwe auto's maximaal 50% van de investering bedragen, bij jong gebruikte auto's ligt de maximale slottermijn lager, deze is afhankelijk van de leeftijd van de auto en de gewenste looptijd.

Het eigendom gedurende de looptijd van een financial lease-financiering

Gedurende de looptijd van de financiering is het eigendom van de auto gesplitst: het juridisch eigendom berust bij de financier, het economisch eigendom berust bij u. Het houden van het economisch eigendom betekent dat het activum op uw balans wordt opgenomen, u afschrijft op het object via de resultatenrekening en dat u gebruik kunt maken van voor u van toepassing zijnde fiscale faciliteiten (investeringsaftrek, EIA, e.d.).

Ook tweedehands auto's te financieren met financial lease

Nieuwe auto's kunnen 24 tot 72 maanden gefinancierd worden, tweedehands auto's tot 60 maanden (e.e.a. afhankelijk van de oorspronkelijke productiedatum). Een auto tot 5 jaar oud kan gefinancierd worden.

De voordelen van leasing van een auto

Welke voordelen realiseert u bij het leasen van een personenauto?

  • U kunt 100% van de investering in de personenwagen financieren.
  • Spreiding van de financiers van uw onderneming. U bouwt aan een nuttig relatienetwerk met financiers.
  • Meer financiële ruimte: bescherming van uw liquiditeiten of instandhouding van uw RC faciliteit.
  • U realiseert een logische financieringsmix: u heeft uw werkkapitaal beschikbaar voor zaken die niet financierbaar zijn via lease, zoals personeel, reclame en 'research & development'.
  • De betaalde rente is fiscaal aftrekbaar.
  • Het acceptatietraject is zeer kort in vergelijking met een bancair financieringstraject (geen prognoses of businessplan).

Informatie over autolease

Meer informatie over leasing vindt u op de pagina FAQ en opgenomen in de Factsheet Lease.

Geeft het overzicht FAQ geen antwoord op uw vraag of stelt u gewoonweg persoonlijk contact met één van onze adviseurs op prijs? Vindt hier onze contactgegevens, om ons te bellen of om ons middels het contactformulier uw vraag voor te leggen.

Activum Finance financierde voor cliënten auto's van onder meer de merken Audi, BMW, Volvo, Porsche, Land Rover, Volkswagen, Renault, Ford, Seat, Skoda, Toyota, Tesla, Peugeot, Honda, Mazda, Mercedes, Dodge, Citroen, Aston Martin en Mini.

Ook lease van Duitse import-auto's is mogelijk, via een sale & lease back transactie: u importeert de auto en zorgt voor een kenteken, en 'verkoopt' de auto vervolgens aan de leasemaatschappij. Na de looptijd bent u volledig eigenaar.

Let op: autodealers en producenten sponsoren vaak de rente bij financiering (denk aan "0%", "50/50-deal", etc.). Houd dergelijk eaanbiedingen scherp in de gaten: om de productielijnen draaiende te houden wordt (vanuit de marge op een auto) de rente gesponsord. Niet iets wat onafhankelijke financiers kunnen doen, die maken alleen marge op rente, niet op de auto zelf. Indien een dergelijk aanbod wordt gedaan biedt u dat het aantrekkelijkste aanbod.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Referentie

"Wow, wat een service! Fantastische hulp bij computerlease, snel en duidelijk en geen zee te hoog. Bedankt!"