Houtbewerkingsmachine leasen

Houtbewerkingsmachine

Een machine voor houtbewerking behoort als roerend, uniek identificeerbaar bedrijfsmiddel tot de zaken die zich uitstekend lenen voor financiering middels financial of operational lease. Een machine is voor maximaal 84 maanden te financieren.

Welke machines zijn te leasen?

De volgende typen houtbewerkingsmachines zijn onder meer te financieren middels financial lease:boormachines, CNC-gestuurde bewerkingsmachines, combinatiemachines, fineervoegmachines, freesmachines, gatensteekmachines, houtdraaibanken, kantenaanlijmmachines, lijmopbrengmachines en lijmspuiten, opsluitbanken, persen, roedebewerkingsmachines, schuurmachines, vacuüumtafels, vandiktebanken, vingerlasmachines, vlakbanken, vlakvandiktebanken en uiteraard zaagmachines.

Lagere maandlasten

Indien u liever lagere maandlasten heeft dan sneller aflost, dan kunt u een aanbetaling en/of een slottermijn overwegen. Een aanbetaling verlaagt het financieringsbedrag, een slottermijn verlaagt het bedrag waarover wordt afgelost gedurende de looptijd. De slottermijn (of bij operational lease: koopoptie) wordt dan aan het eind van de looptijd in één keer voldaan.

Niet alleen nieuwe equipment kunt u leasen, ook voor leasing van jong gebruikte houtbewerkingsmachines hebben wij mogelijkheden. Een object tot 3 jaar oud is nog maximaal 60 maanden te financieren, een bedrijfsmiddel van 3 tot 5 jaar oud 48 maanden, en objecten met een leeftijd van 5 tot 10 jaar voor maximaal 36 maanden.

Welke voordelen realiseert u bij het leasen van deze machines?

 • U kunt 100% van de investering financieren.
 • Spreiding van de financiers van uw onderneming. U bouwt aan een nuttig relatienetwerk met financiers.
 • Meer financiële ruimte: bescherming van uw liquiditeiten of instandhouding van uw RC krediet.
 • U realiseert een logische financieringsmix: u heeft uw werkkapitaal beschikbaar voor zaken die niet financierbaar zijn via lease, zoals personeel, reclame en 'research & development'.
 • De betaalde rente is bij financiële lease fiscaal aftrekbaar.
 • Het acceptatietraject is zeer kort in vergelijking met een bancair financieringstraject (geen prognoses of businessplan)

Leasefaciliteit

Investeert uw onderneming vaker in bedrijfsmiddelen? Wellicht is dan een zgn. mantelfaciliteit de beste oplossing voor u. Meer informatie over mantelfinancieringen? Neem direct contact op met één van onze adviseurs.

Informatie & Contact

Meer informatie over leasing vindt u op de pagina FAQ en opgenomen in de Factsheet Lease. Indien het overzicht FAQ geen antwoord op uw vraag geeft of u stelt gewoonweg persoonlijk contact met één van onze adviseurs op prijs, dan kunt u ons bellen of uw vraag voorleggen middels het contactformulier.

Leveranciers van houtbewerkingsmachines kunnen gebruik maken van Vendor Lease

Met Vendor Lease kan een leverancier de klant een leasevoorstel bij aanschaf bieden. Door de financiering van het bedrijfsmiddel in het aanbod toe te voegen behoudt u uw marge en vergroot u verlaagt u de investeringsdrempel voor uw klant. Zo werken wij regelmatig voor Tijhuis Houtbewerkingsmachines B.V. uit Hengelo.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Uw voordelen

 • Direct uw offerte
 • Persoonlijke service
 • Snel en scherp
 • No cure, no pay
 • 30 jaar ervaring