Aardappel / bietenrooier leasen

Aardappel / bietenrooier

Aardappel- en bietenrooiers behoren tot de bedrijfsmiddelen die zich uitstekend lenen voor financial & operational lease-financiering. De relatief nauwkeurig voorspelbare economische afschrijving maakt dat financiers dit bedrijfsmiddel als een zeer sterke zekerheid voor een financiering beschouwen.

U kunt een rooier maximaal 84 maanden leasen.Indien u de voorkeur geeft aan de laagste maandlasten, dan is het mogelijk om dit op twee manieren te bereiken. U kunt een aanbetaling doen, waardoor de kredietsom afneemt. U kunt ook u een slottermijn opnemen: op die wijze wordt niet over het gehele kredietbedrag afgelost. Aan het eind van de looptijd lost u de slottermijn in één keer af. In het geval van operational lease oefent u de koopoptie uit.

Niet alleen nieuwe equipment kunt u leasen, ook voor leasing van jong gebruikte aardappelrooiers hebben wij mogelijkheden. Een object tot 3 jaar oud is nog tot 60 maanden te financieren, een bedrijfsmiddel van 3 tot 5 jaar oud tot 48 maanden, en objecten met een leeftijd van 5 tot 10 jaar voor maximaal 36 maanden.

Voordelen van leasing

Als u een aardappelrooier financiert via lease, bereikt u niet alleen een logische financieringsmix omdat u uw werkkapitaal beschikbaar houdt voor zaken die niet financierbaar zijn via lease (zoals personeel, voorraad en 'R&D').

Er zijn ook andere voordelen te behalen:

 • U kunt 100% financieren.
 • Spreiding van de financiers van uw onderneming. U bouwt aan een nuttig relatienetwerk met financiers.
 • Meer financiële ruimte: instandhouding van uw RC krediet.
 • De lease financiering van een bieten- of aardappelrooier is vele malen sneller tot stand gebracht dan financiering met een bancaire lening.
 • U hoeft geen aanvullende zekerheden te verstrekken.
 • Budgetteren zonder verassingen: u betaalt in vaste maandtermijnen tijdens de looptijd. Indien gewenst een betaalschema met seizoenspatroon.

Mantelfinanciering

Bent u van plan de komende periode meerdere investeringen in agrarische equipment of andere roerende bedrijfsmiddelen te doen? Dan is wellicht een lease-mantelfaciliteit een goede oplossing voor u. Een dergelijke faciliteit biedt u een beter rentetarief en de flexibiliteit om wel of niet van de geboden ruimte gebruik te maken. Interesse? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Informatie & Contact

Bij leasing spelen diverse fiscale en juridische aspecten. Inzicht in de voor u van toepassing zijnde regels vindt u hier. Meer informatie over leasing vindt u ook onder FAQ en opgenomen in de Factsheet Lease.

Geeft het overzicht FAQ geen antwoord op uw vraag of stelt u gewoonweg persoonlijk contact met één van onze adviseurs op prijs? Vindt hier onze contactgegevens, om ons te bellen of om ons middels het contactformulier uw vraag voor te leggen.

Activum Finance realiseerde reeds leases voor investeringen in aardappel- en bietenrooiers van de merken als Ploeger, Kubota, Grimme, AVR en Dewulf. Ook voor financiering van andere merken hebben wij uiteraard oplossingen.

Lease calculator

Wis alles

Uw maandbedrag:

Uw voordelen

 • Direct uw offerte
 • Persoonlijke service
 • Snel en scherp
 • No cure, no pay
 • 30 jaar ervaring