Werkkapitaal nodig? De oplossing heeft u in handen!

Datum: 07 augustus 2017
Werkkapitaal nodig? De oplossing heeft u in handen!

Sale & Lease Back van uw bedrijfsmiddelen!

Als ondernemer zoek je altijd naar manieren om aan werkkapitaal te komen. Om te groeien, voorraden in te slaan, een marketingcampagne te bekostigen, of mensen aan te nemen.

Normaal zal je als ondernemer proberen dit uit de kasstroom te halen of te lenen bij de bank middels bv. een rekening courant-krediet. Minder bekend is dat kapitaal dat in de bedrijfsmiddelen (vast) zit, met Sale & Lease Back (S&LB) liquide kan worden gemaakt.

Hoe werkt S&LB?

Met S&LB verkoop je het eigen bedrijfsmiddel (zoals een truck, een graafmachine, een tractor of een productiemachine), aan een financier en leaset deze weer terug via een financial- of operational lease-financiering. De opbrengst van de verkoop krijg je op je rekening gestort en kan direct ingezet worden.

Je kunt een bedrijfsmiddel inzetten voor S&LB wanneer het bedrijfsmiddel volledig in eigendom is, ‘vrij & onbezwaard’ is, wat zoveel betekent als dat het object niet al in pand is gegeven aan een ander.

De marktwaarde en de leeftijd van een machine bepalen de hoogte en de looptijd van de lease. Het kredietbedrag hoeft niet 100% van de marktwaarde te zijn.

Welke gegevens zijn nodig?

De bedrijfscijfers worden gevraagd en dienen op orde te zijn. Ook wil de financier graag weten waar de vrijgekomen gelden voor worden gebruikt.

Bij een S&LB is aanvullend de originele aankoopfactuur nodig en een kopie betalingsbewijs. Verder tekent de huisbank een document voor de ‘vrijgave pandrecht’. Dat is een verklaring dat het bedrijfsmiddel niet tot de zekerheden van de bank behoort.

Iets voor jou?

Neem contact met ons op en we kijken of S&LB concreet een mogelijkheid is. Ik en mijn collega’s van Activum Finance helpen je graag!

Deel dit bericht:

Casper J. Barendse (1971)

Casper J. Barendse (1971)

Partner

Sinds 2008 werkzaam voor Activum als partner. Hij wordt enthousiast van ondernemen en ondernemers: "iets uit niets creëren" is het mooiste wat er is.

Contact: 06-10674203 / cjb@activum-finance.nl