Strategisch financieren - bancair of lease? Huisbankier of extern?

Datum: 17 mei 2022
Strategisch financieren - bancair of lease? Huisbankier of extern?

De financiële wereld verandert snel. Onze klanten merken dat het steeds lastiger wordt hun huisbank te bereiken en vragen zich af wat verstandig is om te doen.

Jaren geleden kon je je huisbank bijna overal voor bellen en even overleggen, maar dit wordt steeds lastiger. Naast de mindere bereikbaarheid is het ook steeds meer de vraag of de huisbank nog wel het juiste adres is om bij aan te kloppen. Want waar ligt een financieringsplafond? Steeds meer kredietaanvragen moeten digitaal worden ingediend en dan mag de computer deze beoordelen. Vaak moet je als klant onder een bepaald “obligo” blijven om goedkeuring te krijgen. En de huisbank telt alle afgenomen financieringsproducten bij elkaar op, dus zowel uw hypothecaire lening, lease en RC worden eenvoudig op één hoop geschoven.

Zit uw bedrijf in de groeifase en investeert u regelmatig? Of heeft u toekomstige investeringsplannen? Dan is het in veel gevallen strategisch slim om leasebare investeringen bij derden onder te brengen. Dit noemen we het “stapelen” of “spreiden” van financieringen. Zodoende houdt u uw kredietruimte bij uw huisbank vrij om bijvoorbeeld een stuk aan uw bedrijfspand bij te bouwen. Of om uw RC-krediet te verruimen wanneer dat wenselijk is.

In dergelijke processen denken de mensen van Activum graag met u mee. Wij nemen gewoon de telefoon op om zaken met u te overleggen. En wij doen met heel veel banken, leasemaatschappijen en andere financiers zaken, zodat wij optimaal met u mee kunnen denken wáár u het beste kunt financieren.

Interesse? Wij horen u graag.

Deel dit bericht:

Bert Visscher (1973)

Bert Visscher (1973)

Business origination & Development

Achtergrond in equipment leasing (DLL, LFH) en banking (Rabobank).

Contact: bert.visscher@activum-finance.nl