Nieuw! Infrarood panelen leasen bij Activum Groen Lease

Datum: 22 mei 2024
Nieuw! Infrarood panelen leasen bij Activum Groen Lease

Infraroodpanelen zijn verwarmingssystemen die gebruikmaken van infraroodstraling om ruimte te verwarmen. In tegenstelling tot conventionele radiatoren, die de lucht verwarmen, stralen infraroodpanelen de warmte direct uit naar objecten en personen in een ruimte. Dit resulteert in een efficiëntere en gelijkmatigere verwarming.

Infrarood verwarming is energiezuinig, stil, en kent een langere levensduur. Bovendien zijn de energiekosten lager, vermindert de stofcirculatie, en wordt de luchtkwaliteit beter doordat infrarood verwarming de luchtvochtigheid niet beïnvloedt.

Bij Activum Groen Lease is het nu mogelijk om Infrarood panelen te leasen, wij hebben hiervoor diverse partners geselecteerd. Hiermee verlagen wij wederom de drempel voor het MKB om te verduurzamen! Op de Groen-lease.nl calculator berekent u eenvoudig online de maandlasten voor deze duurzame investering.

Infraroodpanelen bieden verschillende voordelen

 1. Lagere Energiekosten: Infraroodpanelen verwarmen direct objecten en personen in plaats van de lucht, wat resulteert in een efficiënter gebruik van energie. Dit leidt tot een lagere energierekening in vergelijking met traditionele verwarming. Bovendien kan er gasloos worden verwarmd.
 2. Gerichte Verwarming: Omdat infraroodpanelen gericht kunnen verwarmen, is het mogelijk om specifieke delen van een ruimte te verwarmen in plaats van de hele ruimte. Dit kan vooral nuttig zijn in grote of zelden gebruikte ruimtes, waardoor verdere energiebesparing mogelijk is.
 3. Lange Levensduur en Lage Onderhoudskosten: Infraroodpanelen hebben weinig tot geen bewegende delen, wat betekent dat ze minder vaak onderhoud nodig hebben en een langere levensduur hebben. Dit vermindert de onderhouds- en vervangingskosten op de lange termijn.
 4. Snelle Installatie: De installatie van infraroodpanelen is eenvoudig en vereist geen complexe leidingen of radiatoren. Dit kan de installatiekosten verlagen en mogelijke renovatiekosten minimaliseren.
 5. Geen Verlies van Warmte: Omdat infraroodpanelen direct warmte uitstralen, gaat er minder warmte verloren via ventilatie of slecht geïsoleerde gebieden, wat de efficiëntie en daarmee de kostenbesparing verder verbetert.
 6. Verhoogde Energie-efficiëntie: In combinatie met slimme thermostaten en tijdschakelaars kunnen infraroodpanelen bijdragen aan een nog efficiënter energiebeheer, waardoor de kosten verder kunnen dalen.

Financiële Voordelen

 1. Geen Initiële Investering: U hoeft geen grote som geld in één keer uit te geven om de infraroodpanelen aan te schaffen. Dit maakt het mogelijk om de investering te spreiden over meerdere jaren, wat gunstig is voor uw cashflow.
 2. Vaste Maandelijkse Kosten: Door het betalen van een vast maandbedrag kunt u uw uitgaven beter plannen en budgetteren. Dit biedt financiële voorspelbaarheid en stabiliteit.
 3. Directe Energiebesparing: U begint direct met het besparen op energiekosten zodra de infraroodpanelen zijn geïnstalleerd, zonder dat u vooraf een grote investering hoeft te doen.
 4. Fiscale Voordelen: In veel gevallen zijn leasebetalingen fiscaal aftrekbaar als operationele kosten, wat uw belastingaanslag kan verlagen.
 5. Geen Onderhoudskosten: Onderhoud en eventuele reparaties zijn vaak inbegrepen in de leaseovereenkomst, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte onderhoudskosten.

Door al deze voordelen kunnen infraroodpanelen op termijn aanzienlijke besparingen opleveren voor bedrijven. Door infraroodpanelen te leasen via Activum Groen Lease kunt u profiteren van de voordelen van duurzame verwarming zonder de hoge initiële kosten, terwijl u geniet van directe energiebesparingen, een lagere factuur en bovendien fiscale voordelen.

Deel dit bericht:

Bas Quick (1971)

Bas Quick (1971)

Partner Groen Lease

Bas is Groen & Lease samen!
Zeer ervaren in leasing (DLL, GE Capital, SGEF) en volledig gespecialiseerd in de financiering van duurzame bedrijfsmiddelen.

Contact: bas.quick@activum-finance.nl