Leasemogelijkheden voor de financiering van batterijen

Datum: 25 januari 2024
Leasemogelijkheden voor de financiering van batterijen

Batterijen (energieopslag) zijn een essentieel onderdeel geworden van de energietransitie. Het realiseren van energieopslagprojecten vereist echter aanzienlijke kapitaalinvesteringen, wat financieringsuitdagingen met zich meebrengt. Financiële leasing biedt een aantrekkelijke oplossing om de barrières voor investeringen in energieopslag te overwinnen.

Voordelen van Financiële Lease:

  • Behoud van cash flow: Financiële leasing stelt het MKB in staat om de benodigde batterij te verkrijgen zonder eigen kapitaal, 100% financiering is mogelijk, tot een looptijd van 10 jaar! Hierdoor blijft uw kapitaal beschikbaar voor andere (kern)activiteiten.
  • Financiële Lease voor duurzaamheid: Financiële lease biedt MKB-ondernemingen economisch eigenaarschap van de batterij, waardoor de onderneming profiteert van afschrijvingsvoordelen en belastingaftrek, wat bijdraagt aan de financiële duurzaamheid van het bedrijf.

Fiscale voordelen voor MKB

Flexibiliteit in Energiegebruik

Flexibiliteit is de sleutel tot het verminderen van netcongestie. Door strategisch gebruik te maken van batterijen en slimme technologieën, kunt u samen met uw installateur een plan ontwikkelen om uw energieverbruik te optimaliseren. Dit omvat het vermijden van piekbelastingen en het efficiënt gebruiken van beschikbare energie tijdens periodes van lage vraag. Ook wanneer u als ondernemer wilt uitbreiden en er is geen netwerkcapaciteit, dan kan een batterij mogelijkheden bieden om te blijven groeien.

Verduurzaming en Energiemarkten

  1. Verlaging van energiekosten: een batterij stelt MKB-ondernemingen in staat om overtollige energie met eigen opwek (in combinatie met zonnepanelen) op te slaan tijdens daluren en deze te gebruiken tijdens piekuren, waardoor energiekosten worden verlaagd.
  2. Netwerkaansluiting: Door piekbelastingen (‘peak shaving’) te verminderen, kunt u profiteren van gunstigere tarieven (kleinere netwerkaansluiting of vermijden van een grote netwerkaansluiting) wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op uw energierekening
  3. Actieve deelname aan energiemarkten: Door batterijen te integreren met slimme Energie Management Systemen kunt u als ondernemer actief deelnemen aan energiemarkten zoals Next Day Trading en Onbalans markt, zodat u optimaal kunt profiteren van prijsschommelingen.

Conclusie

Activum Groen Logo 2kleurVoor MKB-ondernemingen vormen Financiële Leasemogelijkheden een krachtig instrument om te investeren in batterijen. Door gebruik te maken van fiscale voordelen en actief deel te nemen aan de energiemarkten, kunnen deze ondernemingen niet alleen bijdragen aan duurzaamheidsdoelen maar ook kosten besparen en nieuwe inkomstenstromen genereren. Het benutten van financiële leasemogelijkheden voor batterijen is een strategische zet voor het MKB om zowel economisch als ecologisch te floreren.

Interesse in de voordelen voor uw liquiditeit en de diverse fiscale voordelen? Activum Groen Lease helpt u graag. Neem contact op met Bas Quick!

Deel dit bericht:

Bas Quick (1971)

Bas Quick (1971)

Partner Groen Lease

Bas is Groen & Lease samen!
Zeer ervaren in leasing (DLL, GE Capital, SGEF) en volledig gespecialiseerd in de financiering van duurzame bedrijfsmiddelen.

Contact: bas.quick@activum-finance.nl