Lease is More!

Datum: 27 januari 2014
Lease is More!

“Lease is een zeer aantrekkelijk alternatief voor financiering van roerende bedrijfsmiddelen”,

zegt Casper Barendse, partner bij Activum Finance, Nederlands grootste onafhankelijke lease-broker. Door via Activum Finance bedrijfsmiddelen te financieren, krijgt een bedrijf de best mogelijke voorwaarden en kan een bedrijf investeren zonder dat dit een aanslag vormt op de liquide middelen. En bovendien blijft men de moeizame gang naar de bank bespaard.

Activum Finance heeft in 2013 de vernieuwde website www.financial-lease.nl gelanceerd. Met deze website kunnen ondernemers direct berekenen wat de laagste maandtermijn is voor financiering van verschillende soorten bedrijfsmiddelen. Met één druk op de knop wordt de offerte vervolgens gegenereerd en per email verzonden. Wil de aanvrager ingaan op de offerte dan is binnen enkele werkdagen helder of de kredietaanvraag wordt geaccepteerd. “Dat proces is sneller dan wanneer een onderneming zelfstandig bij een bank aanklopt”, vertelt Barendse. Bijna alle roerende bedrijfsmiddelen die uniek identificeerbaar zijn, zijn via een leaseconstructie voor 100 procent te financieren. Denk daarbij aan transportmiddelen, ICT, bouwmachines, maar ook grafische equipment en CNC-machines.

Sneller financieren

De criteria voor acceptatie zijn eenvoudig in vergelijking met een bancair krediet. Lease is beschikbaar voor elke bestaande onderneming die kredietwaardigheid kan aantonen met positieve solvabiliteit en rendement. “Uiteraard dient de verhouding tussen de kasstroom en de investeringsomvang te kloppen”, voegt Duncan Dirkzwager toe, eveneens partner bij Activum Finance. Het grote voordeel van lease is volgens Dirkzwager tweeledig. “De ondernemer beschikt met dit financieringsinstrument direct over bedrijfsmiddelen en betaalt deze terwijl hij ze gebruikt. Daarnaast is het tarief vrijwel altijd lager dan bij een RC-krediet.”

Onafhankelijk

Barendse: “Wij trekken met de klant op en werken volstrekt onafhankelijk van de asset financiers waarmee wij samenwerken. De klant krijgt de best passende oplossing, het scherpste tarief, een ongekend snel proces en daadwerkelijke persoonlijke service.” Activum Finance maakte in 2013 een sterke groei door en ontving ruim 400 miljoen euro aan leaseaanvragen. “Wij werken voor het MKB, maar ook voor grote en bekende bedrijven zoals NH Hotels, Danone, Burger King en Abeko. Sommige aanvragen betreffen een relatief kleine investering voor een auto, een IT-omgeving of een machine. In andere gevallen gaat het om grote objecten zoals off-shore equipment of vliegtuigen. Ook omvangrijke leasefaciliteiten voor ondernemingen die het jaar door investeren komen voor.”

“Leasen scheelt een ondernemer tijd en geld”, vertelt Barendse. “Wij werken met meer dan 35 financiers, van reguliere leasemaatschappij tot informal en pensioenfonds. Daardoor weten we welke financier het beste bij een onderneming en financieringsvraag past. Met onze no cure, no pay aanpak geven we onze klanten vertrouwen. Juist nu is leasen een interessante oplossing voor ondernemingen,” vertelt Dirkzwager. “Een leaseconstructie biedt financiers een betere zekerheid en vergt minder buffer, dus lease is voor beide partijen aantrekkelijker.”

Ook Vendor lease

Naast leaseoplossingen voor ondernemingen, biedt Activum aan leveranciers van bedrijfsmiddelen Vendor Lease. Met deze service heeft de leverancier de mogelijkheid om zijn klanten te helpen bij de aanschaf met een lease-oplossing. “Erg handig in deze tijd, waarin ondernemers terughoudend zijn bij aankopen. De marge blijft in stand en de omzet neemt zichtbaar toe.”

Publicatie Business Amsterdam (1-2014), foto's Ian Vennik, m.m.w. Suzanne Kooijman

Deel dit bericht:

Duncan Dirkzwager (1966)

Duncan Dirkzwager (1966)

Partner

Sinds 2013 partner bij Activum, na jarenlange ervaring opgedaan te hebben in asset based lending bij ING Lease en GE Capital. Duncan is pragmatisch, kundig en geeft niet op - totdat een passende oplossing is gevonden.

Contact: 06-52046970 / duncan.dirkzwager@activum-finance.nl