Equipment lease: laagdrempelig alternatief voor uw bank!

Datum: 28 maart 2013
Equipment lease: laagdrempelig alternatief voor uw bank!

"Lease is een fantastisch alternatief voor financiering van roerende bedrijfsmiddelen nu de banken op slot zitten”

zegt directeur Casper Barendse van Activum Finance, een onafhankelijke lease-broker voor ondernemers. Door via Activum Finance bedrijfsmiddelen te fi nancieren, krijgt een bedrijf dat automatisch de beste deal. Bovendien kan een bedrijf verder investeren zonder dat dit een aanslag vormt op de liquide middelen.

Activum Finance heeft zojuist www.financial-lease.nl gelanceerd. Met deze nieuwe website kunnen ondernemers direct berekenen wat de laagste maandtermijn is voor financiering van verschillende soorten bedrijfsmiddelen. Met één druk op de knop wordt de offerte vervolgens gegenereerd en per email verzonden. Wil de aanvrager ingaan op de offerte dan is binnen enkele werkdagen helder of de kredietaanvraag is geaccepteerd. “Dat proces is veel vlotter dan wanneer een ondernemer bij een bank aanklopt,”volgens Barendse. Het bedrijfsmiddel is het onderpand in plaats van onduidelijke vorderingen of voorraden. In principe zijn alle roerende bedrijfsmiddelen die uniek identificeerbaar zijn via een leaseconstructie voor 100 procent te financieren. Denk daarbij aan transportmiddelen, ICT/hardware, bouwmachines, maar ook grafische equipment en kantoor- en bedrijfsinventaris.

Sneller financieren

De criteria voor acceptatie zijn eenvoudig in vergelijking met een bancair krediet. Lease is beschikbaar voor elke bestaande onderneming die kredietwaardigheid kan aantonen met positieve solvabiliteit en rendement.“Uiteraard dient de verhouding tussen de kasstroom en de investeringsomvang te kloppen en mag er geen sprake van BKR-coderingen of faillissementen zijn,” voegt Bob Woutersen toe, commercieel verantwoordelijke van Activum Finance. Het grote voordeel van lease is volgens Woutersen tweeledig. “De ondernemer beschikt met dit fi nancieringsinstrument direct over bedrijfsmiddelen en betaalt deze terwijl hij ze gebruikt. Daarnaast is het tarief doorgaans lager dan bij een rekening courant krediet.”

Onafhankelijk

Barendse: “Wij trekken met de klant op en werken volstrekt onafhankelijk van de asset fi nanciers waarmee wij samenwerken. De klant krijgt de best passende oplossing, het scherpste tarief, een ongekend snel proces en daadwerkelijke persoonlijke service.” Activum Finance krijgt jaarlijks voor zo’n 100 miljoen euro aan leaseaanvragen binnen. “Wij werken voor het MKB, maar ook voor grote en bekende bedrijven zoals NH Hotels, Burger King, Casio en Dierenpark Emmen. Sommige aanvragen betreffen een relatief kleine investering voor machines of transportmiddelen, in andere gevallen gaat het om omvangrijker leasefaciliteiten waarmee een onderneming alle voorgenomen investeringen in bedrijfsmiddelen dekt.

“Leasen scheelt een ondernemer tijd en moeite,” vertelt Barendse. “Wij kennen alle aanbieders en weten dus welke fi nancier het beste bij een onderneming en fi nancieringsvraag past. Zelf werken wij volledig transparant. Voor verborgen kosten is iedereen allergisch.” “Juist nu in de crisis is leasen een interessante oplossing voor ondernemingen,” vertelt Barendse. “Een leaseconstructie biedt fi nanciers een betere zekerheid en vergt minder buffer, dus lease is voor beide partijen aantrekkelijker. Wij fungeren sinds 2008 als adviseur en intermediair, met een simpele missie: zorgen dat ondernemers binnen de kortst mogelijke tijd de beste leaseoplossing krijgen.”

Ook Vendor lease

Naast directe leaseoplossingen voor ondernemingen, biedt Activum aan leveranciers van bedrijfsmiddelen Vendor Lease. Met deze service heeft de leverancier de mogelijkheid om zijn klanten met een lease-oplossing te helpen bij de aanschaf. “Erg handig in deze tijd, waarin ondernemers terughoudend zijn bij het doen van grotere aankopen. De marge blijft in stand en de sales nemen zichtbaar toe.”

Deel dit bericht:

Casper J. Barendse (1971)

Casper J. Barendse (1971)

Partner

Sinds 2008 werkzaam voor Activum als partner. Hij wordt enthousiast van ondernemen en ondernemers: "iets uit niets creëren" is het mooiste wat er is.

Contact: 06-10674203 / cjb@activum-finance.nl